Primeri iz prakse Käthe BachlerKäthe Bachler, priznana avstrijska radiestezistka, je bila kot profesorica matematike navajena temeljitega znanstvenega dela. Dolga leta je bila dejavna na področju raziskovanja bivalnih pogojev s pomočjo bajanice, tudi na prošnjo mnogih zdravnikov. V svoji več desetletni praksi je kritično pregledala več kot 20.000 ležišč in delovnih mest v več kot 3.000 stanovanjskih hišah in stanovanjih v 14-ih državah. Jasno je, da ima izjemno bogato dokumentacijo, mi pa bomo pogledali le delček njenih ugotovitev iz prakse:

Dojenčki in majhni otroci 

Dojenčki in majhni otroci se v spanju premikajo. Dojenček se odkotali stran. Mnogi otroci se zvalijo na rob - mnogi čepijo v kotu, se gugajo ali udarjajo z glavo ob steno - mnogi vstanejo iz postelje ne da bi se zbudili, kot npr. mesečniki. Specialist dr. Karl Dam me je prosil, naj ga obiščem, potem, ko je bil bral mojo knjigo (Dobro mesto, Kathe Bachler, op.p.) V hiši njegovega brata smo našli spečega dojenčka, ki se je bil pomaknil čisto na konec vzglavja. Dve tretjini postelje sta bili pod vplivom podzemnih vodnih tokov. Previdno, da se otrok ne bi zbudil, smo postavili posteljo na res dobro mesto in šli čez 10 minut pogledat. glej ga: otork je ležal sproščeno po dolgem in v sredini postelje!

Vpliv na otroka se začne že v materinem telesu. Zato je posebno važno, da čakajoča mati spi na ugodnem mestu. Pri splavu ali zgodnjem porodu je bil vzrok skoraj vedno neugodno ležišče matere, ali vsaj kot eden izmed vzrokov! Tudi po porodu potrebuje mati dobro mesto.


Primer št. 1 (zapisnik št. 2653):

Mati je šele iz radia in televizije izvedela o motečih pasovih in njihovih vplivih in me je zaradi svojega sina nujno prosila za obisk. Pripovedovala je: "Georg je že zjutraj utrujen in nejevoljen, pravi "živčnež". Razen tega je že sedem let težko bolan na mehurju in ledvicah in vedno mora jemati močna zdravila. Zdaj je star 11 let in še vedno moči posteljo. Noben zdravnik mu do sedaj ni mogel pomagati." Mati je očitajoče vprašala: "Zakaj nam zdravniki in učitelji nič ne povedo o teh vplivih motečih pasov?" Georg je bil zelo bled in v rasti zaostal. Starše prosim: pri vseh otrocih, ki imajo težave z mehurjem in črevesne motnje, pomislite na vplive motečih pasov in skušajte s prestavljanjem postelje najti ugodno mesto.

Da uspeh v šoli pri tako bolnih otrocih ni v skladu z njihovo nadarjenostjo, je  samoumevno. Georg je tudi veliko zamujal šolo! Na pogradu sta na ugodnih mestih spala Georgova brata. Oba sta bila zdrava in normalno raščena. Georgovo posteljo so potem prestavili na dobro mesto...

Po daljšem času sem od njegove matere prejela sporočilo: "Georg je ozdravel. Zdaj ima bolj zdrav videz in je notranje umirjen, ne moči več postelje in je celo nekoliko zrasel! Iz vsega srca se Vam zahvaljujem za Vašo uslugo."

Primer št. 2 (zapisnik št. 2945):

Po mojem predavanju v Limi v Peruju me je neki mladi nemški učitelj prosil, da bi pri 11-letni učenki Ivani preiskala ležišče, ker da stalno boleha za alergijo in da ji do sedaj noben zdravnik ni mogel pomagati.

Raziskava je pokazala, da je Ivana v nežni mladosti spala nad vodo s Curry sečiščem. Imela je kronični nahod in bronhitis, do polnoči ni mogla zaspati, bila je stalno neprespana in zato utrujena ter zjutraj ni imela teka. Pri mnogih ljudeh, ki stalno jemljejo zdravila, se telo brani z izpuščaji in alergijo. Tako je bilo tudi pri Ivani. Njena devetletna sestra Alessandra je imela podobne težave. Ve navzoče sem prosila, naj sami preizkusijo "slabo mesto" P in dobro mesto" pri vratih. Vsi so jasno občutili razliko. Nad slabim mestom so občutili tresenje, neugodje in učitelju je postalo celo slabo, dobro mesto pa so vsi občutili kot prijetno. Čez nekaj mesecev po prestavitvi postelje, sem prejela veselo sporočilo, da sta oba otroka ozdravela.

Neka ženska je po dolgotrajnem neuspešnem zdravljenju zaradi domnevne alergije na prah takoj ozdravela, ko so premestili njeno posteljo. Podobne izglede za ozdravitev imajo astmatiki, če jim premaknemo ležišče.  

Primer št. 3 (zapisnik št. 2812):

Povabili so me kot predavateljico. Zdravniki so se zelo zanimali in so bili sprejemljivi za moje besede. Neki zdravnik je rekel: "Zadnji čas je, da resno jemljemo ne samo izvide, ampak tudi počutje pacienta." Trije zdravniki so me prosili, naj jim preiščem njihovo hišo. Pri preiskavi so bili prisotni in so nazadnje podpisali zapisnik.

Družina S. Mož: najtežja revma, zaradi bolečin v ramenih se premetava po postelji, že dolgo ponoči ne more spati, jemati mora najmočnejša uspavalna sredstva, zjutraj je izčrpan, mora jemati veliko cortinosa, zdaj leži na kliniki za revmo!
Žena: napredujoči poliatritis, močne živčne bolečine, išias, moreče sanje, zjutraj izčrpanost in pomanjkanje apetita. Pokazala sem jima dobra mesta. Žena je dobro mesto kar najbolje občutila. 

Primer št. 4 (zapisnik št. 3281) :

Mlada žena Elizabeth se je bala iti v posteljo, v postelji je bila ledeno mrzla. Imela je "blaznostne depresije", blazne napade migrene, stalne vrtoglavice, slabosti, trebušne bolečine, alergijo, zabuhla je bila od zdravil, v postelji ji je močno razbijalo srce - pri zdravniku je bil EKG normalen... Noben zdravnik ji ni mogel pomagati, zato je prišla gospa Elizabeth na preiskave v področno bolnišnico in končno na nevrološko kliniko. Nikjer niso mogli najti vzroka težkega obolenja. Hvala Bogu, da jo je njen mož na lastno odgovornost čez štiri tedne vzel iz nevrološke klinike domov.

Soseda, ki se ji je gospa Elizabeth smilila, ji je tedaj dala v roke knjigo Izkušnje z bajanico. gospa Elizabeth je potem ugotovila povezave s svojo boleznijo in me je nujno prosila za dodatno pojasnilo. Njena postelja je bila nad dvojnim motečim pasom: "voda in Curry". Svetovala sem, naj posteljo postavijo na  kolesa in jo ponoči prestavljajo na ugodno mesto, ker jim je bilo to ljubše kot vgraditi posteljo v omaro. Na dobrem mestu je gospa Elizabeth presenetljivo hitro ozdravela in mi je dobesedno pisala takole: "V postelji me ne zebe več, srce mi več ne razbija, zjutraj nisem več otekla v obraz in počutim se prav spočita, sveža in živahna... Nimam več groznih napadov migrene in nisem več depresivna. Tudi moj mož bolje spi..."

Primer št. 5:

Gospod kardinal dr. Franz Konig me je povabil za raziskavo na Dunaj. Preiskati sem morala tudi sejno dvorano. To je bil tako imenovani "poskus na slepo", to se pravi, da nisem prej o tem nič vedela. Na koncu preiskave sem rekla: "Priporočila bi, da uporabljate po možnosti samo ugodna mesta, ki se jih v načrtu označila zeleno. Po izkušnjah se vsi ljudje tam dobro počutijo in se tudi dobro koncentrirajo. Na slabih mestih, na križiščih motečih pasov pa občutijo ljudje nemir, živčnost, slabo se koncentrirajo, malo zdržijo, pogosto se jim vrti, imajo motnje v krvnem obtoku, tudi napade in se jim morebitna bolezen še poslabša... Tu je dvoje takih mest! Svetovala bi vam, da po možnosti ti dve mesti pustite prazni. Potem sem vprašala, če je bilo morda na teh dveh slabih mestih že kdaj komu slabo. Dobila sem odgovor: "Da, na tem mestu je dobil pomožni škof Streit med zasedanjem napad in je umrl. Bil je star šele 50 let."

Pri vseh dosedanjih napadih kolapsa in nezavesti smo opazili posebno močan vpliv motečih pasov. Občutljivi in bolni ljudje se morajo zato toliko bolj izogibati slabih mest.  

Primer št. 6 (zapisnik št. 2435):

Iz natančnega zapisnika so razvidni vsi vplivi na družinske člane A. Ottilie. Točno dve leti kasneje mi je gospa A. napisala pismo. Navajam nekaj vrstic: "Rada bi vam izrekla iskreni Bog povrni, ker ste nas pred dvema letoma obiskali. Takrat sem bila z živci čisto na koncu zaradi nehotenega splava, dva otroka pa sta mi umrla kmalu po porodu zaradi hude spačenosti... Takoj po preiskavi stanovanja smo prestavili postelje. Stanje se je vidno izboljšalo. Tudi takih depresij nisem imela več. Prej sem vedno imela občutek, da se mi bo na tej kmetiji zmešalo ali pa bom od tam pobegnila. Odkar ste nam pokazali drugo ležišče, tu spet rada živim. Kasneje sem nepričakovano tudi zanosila. Nosečnost je potekala brez težav in je bilo to zame čudovito obdobje. Dano mi je bilo podariti življenje zdravi deklici. Ne morete si predstavljati našega velikega veselja..."

Primer št. 7 (zapisnik št. 2435):

Ledvica je odpovedala pri nekem šestnajstletniku. Zaskrbljena mati me je prosila, da ji čimprej pojasnim vpliv geobioloških pojavov, saj naj bi ji zdravniki s klinike rekli, da je njen sin življenjsko ogrožen. Christian je bil zelo zabuhel in je moral stalno jemati kortison... Njegova postelja je bila nad sečiščem motečih pasov. Takoj so pritrdili na posteljo kolesa in vsako noč potisnili posteljo k vratom.  Kmalu je Christian lahko spal in tudi domači zdravnik mu je uspešno lahko pomagal. Čez pol leta mi je mati pisala: "Christian ne potrebuje več kortisona, popolnoma je ozdravel in ima dober videz. Prilagam Vam slike."
na vrh

povzeto po knjigi Dobro mesto, avtorice Kathe Bachler.
 


Cpyright © 2009 Geobiologija.net